У суботу 26.01.2019. године, наша школа била је  домаћин Светосавске академије одржане у Конгресној дворани Миленијум. Овим догађајем на нивоу града Вршцаобележена је школска слава Свети Сава. Поред богатог културно уметничког програма, на академији су традиционално уручене и награде Никола Брашован, које је овогодишњим добитницима Емилу Барта и Милану Његомир уручила градоначелница Вршца Драгана Митровић.

Програм свечане академије осмислиле су професорке Српског језика и књижевности: Милица Гвозденов, Милица Грујин Коршош, Нађа Бранков, Маја васић Каначки, Станислава Плећаш и Јелена Краљевски. Као и професорка Музичке уметности Марина Клиска уз допринос хора „Распевани професори“. Организацији и реализације ове свечаности помогли су и наставници информатике: Милан Кукић и Александар Рељин, наставник ликовне уметности Никола Митровски и наставница предузетништва Оливера Михајловски.

Захваљујемо се свим учесницима, на несебичном доприносу и залагаљу. А нарочито ученицима наше Хемијско-медицинске школе који су својим трудом допринели успешности саме приредбе, представљајући достојанствено нашу школу.

Део фотографија са ове свечаности можете погледати на нашем FB профилу слике_Св.Сава