Poštovani i dragi roditelji naših učenika imajući obostrano razumevanje za situaciju u kojoj se nalazimo i brige koje zajednički delimo obraćamo vam se ovim dopisom u želji da vam se zahvalimo na podršci i razumevanju koju imamo s vaše strane za realizaciju nastave na daljinu.
U prethodnom periodu (4 nedelje) svedoci ste da se radilo veoma intezivno kako od strane učenika, tako i od strane profesora. U tom periodu profesori su osmišljavali sadržaje nastavnih lekcija shodno tipu nastave i trudili se da prevaziđu teškoće koje su se u nekim situacijama javljale.
Razumevajući sveobuhvatno situaciju u kojoj se nalazimo naši profesori svojim pedagoško-psihološkim kompetencama i moralnim načelima trude se da učenicima prvenstveno pruže podršku za ova nova iskustva i ograničenja sa kojima su se đaci susreli, a što inače nije karakteristično za uzrast u kome se nalaze. Pored ovakvog pristupa u toku odvijanja nastave na daljinu profesori su pratili i angažovanje svojih učenika, prisutnost, izradu domaćih zadataka, mini testova provere znanja i dr. sve to beležili su u svojim Pedagoškim sveskama kao i u e-dnevniku po preporuci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Iz tih podataka u narednom periodu formiraće se i ocene koje će biti evidentirane u e-dnevniku.
Praćenjem nastave i opterećnosti učenika, a takođe i profesora obaveštavamo vas da će u narednom periodu rad biti malo relaksiraniji i rasterećeniji, sa manje domaćih zadataka. Ono što je važno jeste da učenici treba da rade i dalje, uče iz materijala i video sadržaja koje će im profesori slati.
Iz tog razloga molimo i vas roditelje da motivišete decu da istraju i budu aktivni koliko to mogućnosti dozvoljavaju, važno je da održimo kontinuitet do povratka u školu kako bi uspešno priveli nastavnu, a i školsku godinu kraju.
Uz veliku zahvalnost na razumevanju i podršci srdačno vas pozdravljamo i želimo vama i vašim porodicama odlično zdravlje, obilje ljubavi, mira, radosti i uspeha.

Čestitamo vam nastupajuće Vaskršnje praznike i neka je blagoslov Gospidnji sa vama.
Hristos Vaskrse!

Uprava Hemijsko-medicinske škole